Ny it-arkitektur krävs för att klara de nya hårda kraven

Arkitektur, Downloads Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 2 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

De flesta företag måste idag stödja två väldigt olika modeller av it-leverans och leverans av applikationer.

Dels handlar det om den traditionella modellen som främst syftar till att automatisera och stötta verksamheten, exempel är ERP-system eller e-post. Här finns ofta arv sedan flera decennier och det som premieras är stabila miljöer, minimerad risk, låg kostnad och stark styrning.

Dels handlar det om den nya modellen, den IDC beskriver som den tredje plattformen och som omfattar mobilt, big data och molntjänster.

— De flesta verksamheter har hårda krav på sig att bli snabbare. Det efterfrågas betydligt kortare tid mellan produktionssättningar och en ständig anpassning efter användarnas och affärsverksamhetens behov. För många företag ÄR den här modellen affärsverksamheten, säger Magnus Wetterberg, produktmarknadschef på HPE.

Svårt att ställa om från skugg-it

Det är en enorm utmaning att stödja organisationen med båda modellerna, det kan vilken CIO eller it-chef som helst skriva under på. Ett resultat av att många företag inte kunnat ställa om tillräcklig snabbt beskrivs som “skugg-it”, där verksamheten rundar it-avdelningen och beställer applikationer vid sidan av, oftast i form av molntjänster.

Läs också: Så vet ni att ni har problem med skugg-it

Det behövs en ny typ av arkitektur för att hantera både den traditionella och den nya modellen. En arkitektur som är designad för att både stärka innovationskraft och skapa värde i den nya typen av applikationer och klara av att köra traditionella laster ännu mer effektivt. HPE kallar denna arkitektur för Composable Infrastructure, eller komponerbar infrastruktur.

— De flesta företag har silos i form av server, lagring och nätverk. Det gör att en applikationsägare måste springa till en rad olika personer för att få resurser, vilket är ineffektivt. Lösningen handlar om att lämna silotänket och göra det enkelt och effektivt att skapa och få överblick av sina resurser. Det är precis detta som blir möjligt med komponerbar infrastruktur, säger Magnus Wetterberg.

Arkitekturen för framtidens it-leverans finns redan

Komponerbar infrastruktur gör det möjligt för it-avdelningen att agera som en molntjänstleverantör. Grundläggande är att alla laster, fysiska, virtuella eller container-baserade, kan köras på en och samma infrastruktur.
— Software defined är ett nyckelord, man sveper in sina resurser i en mjukvara som är enkel och kraftfull att hantera. Det krävs exempelvis bara fem klick för att sätta upp en virtuell maskin, säger Magnus Wetterberg.

Arkitekturen för att bygga framtidens it-leverans finns alltså redan på plats. Nu återstår att du spränger dina silos.

Expertens tre favoritfunktioner

  1. Verktyget OneView ger en otrolig översikt över alla resurspooler: server, lagring och nät.
  2. Kombinationen HPE Hyper Converged 380 med SimpliVity-motorn är helt makalös när det gäller att nyttja lagringen maximalt.
  3. Överblick. Global Dashboard är imponerande, här kan du på ett och samma ställe få en översikt av din it-miljö i global skala.

Läs hur ni skapar en modern it-leverans och kommer igång med med hybrid-it.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related