HPE Discover blir virtuellt – då skapas möjligheter som når fler

Artiklar Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 5 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

IT-branschen har sedan länge genomgått en massiv förändringsresa. En transformation som startade långt innan pandemin men som nu fått en annan karaktär och inriktning samt ökat tempo i och med COVID-19. På kort tid har en hel värld behövt tänka om. Vi behöver anpassa oss till ett nytt sätt att leva och arbeta samt hur vi möts och interagerar med människor. Trots att omställningen till det nya är genomgående behöver den inte vara negativ, det kan faktiskt bidra till nya möjligheter. Ett exempel är  övergången från fysiska event till virtuella konferenser vilket HPE på mycket kort tid lyckats med då de nu lanserar HPE Discover Virtual Experience. 

Samma uppskattade event i nytt format

Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise.

Discover har under många år samlat tiotusentals besökare från hela världen på orter som Las Vegas och Madrid. Nu blir hela eventet helt virtuellt och fler än någonsin kan kostnadsfritt ta del av föreläsningar och seminarier i världsklass, utan att behöva resa. Det virtuella eventet ger en unik möjlighet att lära mer och adressera olika digitaliseringsbehov med innovativ teknik och smarta tjänster.

Men vad gör HPE Discover unikt och varför ska just du delta på årets virtuella upplaga av HPEs största event? Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise i Sverige menar att det finns två olika svar på den frågan.

Årets virtuella event ger fler besökare hjälp att accelerera sin transformation, den ger även möjlighet att på olika sätt få stöd och återhämtning i en svår tid.

Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise i Sverige.

– Årets virtuella event ger fler besökare hjälp att accelerera sin transformation, den ger även möjlighet att på olika sätt få stöd och återhämtning i en svår tid.

– Alla våra kunder och partner jobbar med hur de kan skapa affärsvärde i den digitala världen. Det är allt från att fånga in den data som genereras till att leverera ett förenklat sätt att konsumera IT. Vår plattform effektiviserar hur datat hanteras och bearbetas och på Discover kan du få en helhetsbild av hur allt hänger ihop över alla led. Vi berättar om olika kunders transformationsresor och vad det innebär att digitalisera hela eller delar av verksamheten. Vi berättar även vår historia om varför vi kallar oss the Edge-to-cloud platform-as-a-service company där Edge handlar om att placera rätt teknik ute på fältet nära slutanvändaren och hur den sträcker sig hela vägen till de hybrida molnen och traditionella datacenter.

Läs mer om, och anmäl dig till, HPE DISCOVER VIRTUAL EXPERIENCE 23-25 juni här.

Du deltar, vi skänker 10 USD till välgörenhet

En annan anledning att delta är att du faktiskt är med och bidrar till välgörenhet. Utöver att Discover är helt kostnadsfritt så donerar HPE 10 dollar för varje person som anmäler sig. Du som deltagare väljer själv bland ett antal utvalda organisationer var din donation går, där de flesta på listan ger stöd under pandemin.

– I år har vi även lagt stort fokus på att berätta hur vi på HPE kan hjälpa företag att komma tillbaka till det nya normala. Det kan röra sig om finansiella tjänster men också nya innovativa sätt som gör det möjligt att komma igång med projekt, även med en liten plånbok.

Trots att eventet är virtuellt så är det allt annat än förinspelade sessioner som sänds digitalt. Som besökare kan du se mängder med föreläsningar live, som när HPEs CEO Antonio Neri går upp på stora scenen klockan 10:00 svensk tid den 24:e juni. En höjdpunkt på agendan, och ganska unikt, är då han håller livepresentationer under första dygnet i tre tidszoner med start i Kalifornien och avslut i Europa. Och självklart går även livepresentationerna att ta del av i efterhand, vilket enligt Anna är ytterligare en stor fördel med ett virtuellt Discover där du i lugn och ro kan se allt från techtalks till demos och labbar när du vill, så ofta du vill.

Så får du ut så mycket som möjligt av Discover Virtual Experience

Anna Granö har själv deltagit på Discover många gånger och menar att hon lärt sig den hårda vägen hur man bäst bör lägga upp sitt deltagande. Här kommer hennes 3 bästa tips för årets virtuella event:

  1. Anmäl dig i tid och lägg upp en plan. Fundera över vilka sessioner du absolut vill se live och vilka du kan ta on-demand i efterhand. Eventets agendafunktioner gör det enkelt att planera, sen är det bara att sätta av tiden i din egen kalender. Det är galet många sessioner och mycket information så det är lätt att tappa bort sig i mängden. Så tar du bara med dig ett enda tips, lägg lite tid på att göra din egen agenda för att få bygga din unika Discover-upplevelse.
  2. Vi kommer även att planera för att göra delar av Discover anpassat efter vår lokala marknad. HPE i Sverige kommer att ha egna live-sändningar där lokala experter kommenterar och sätter vissa sessioner i ett lokalt perspektiv. För att inte missa det ska du anmäla dig till HPE Discover Virtual, då kommer du i efterhand att få information om hur du kan ta del av den efterföljande webbsändningen. Det blir en lokal touch på det globala, glokal på riktigt helt enkelt.
  3. Kolla in våra sessioner kopplat till Greenlake. Det är idag möjligt att konsumera IT på olika sätt både on-premise och som molntjänst och vi utvecklar ständigt vårt erbjudande som tjänst. Det måste inte stå mellan att drifta egna datacenter, med allt vad det innebär, och molntjänster. Att både ha kakan och äta den är faktiskt möjligt, så missa inte Keith Whites session om Greenlake klockan 11:00 den 24:e juni, avslutar Anna.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related