HPE: Därför är det viktigt att vi är med i Almedalen

Digitalisering, Samhälle Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 6 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Vad har sjukvård, säkerhet, sakernas internet, ledarskap, mångfald, innovation och den smarta nationen med varandra att göra?

De drivs och påverkas alla av digitaliseringen, denna enorma kraft som påverkar hela samhället och sedan länge slutat vara en teknisk fråga som kan delegeras till it-avdelningen.

Under årets upplaga av Almedalsveckan, med tema innovation, är digitaliseringens kraft i fokus när du besöker någon av de sessioner som arrangeras av Hewlett Packard Enterprise. Allt från hur tekniken gör det möjligt att knäcka gåtan kring Alzheimers sjukdom till hur vi digitaliserar hela samhällen och skapar smarta nationer finns i programmet.
– Den digitala utvecklingen driver innovation inom alla branscher och områden. Styrelser och ledningsgrupper har numera artificiell intelligens, blockkedjor och sakernas internet högt på agendan. Den tekniska utvecklingen är något som påverkar alla och diskuteras mer och av fler än någonsin, säger Anna Granö, Sverigechef på Hewlett Packard Enterprise.

Massiv digital transformation

Vi är i inledningen av en massiv digital transformation. Det är en otroligt spännande tid där HPE kan bidra med kunskap om möjliga sätt att anamma digitaliseringen och hjälpa till med våra erfarenheter, menar Anna Granö.
– Under Almedalsveckan kommer vi att dela med oss av vår kunskap och bjuda in till samtal om hur digitaliseringen påverkar många olika delar av samhället. Den tekniska utvecklingen är central, men fokus ligger på hur vi kan använda tekniken för att driva positiv förändring inom en mängd olika områden.

Hur kan vi förbättra sjukvård och hälsa med hjälp av tekniska lösningar? Påverkas ledarskapet av det digitala skiftet och hur genomför vi transformationen på ett säkert sätt? Det här är några av de frågor du får möjlighet att diskutera och lära dig mer om på de 12 olika sessioner HPE arrangerar från måndag till onsdag under Almedalsveckan.
– Varje pass kommer att präglas av innovation, vilket är temat för årets upplaga av Almedalsveckan, och något vi verkligen lever och lär på HPE. För mig handlar just begreppet innovation mycket om samarbete. För att skapa nytt måste man jobba som ett team där alla bidrar på lika sätt. I nya sammansättningar skapas innovation, så jag ser verkligen fram emot att träffa besökare från många olika delar i samhället och vitt skilda branscher.

Mångfald ökar innovationstakten

Just mångfalden är något Anna Granö lyfter fram som en viktig del av Almedalsveckan. Att många olika typer av aktörer, med olika bakgrund, kan hitta varandra och på så sätt hitta nya tankar och idéer.
– Det är precis så vi ökar innovationstakten och förbättrar Sverige. Den här veckan präglas av öppenhet, att våga ställa frågor och att inte ta något för givet.

Sedan Hewlett Packard föddes i ett garage i Palo Alto 1939 har just innovation och öppenhet präglat bolaget, menar Anna Granö. Hon lyfter fram den förändringsresa bolaget gjort på bara några år.
– Vi lever som vi lär, så jag tror vi har mycket att bidra med utifrån våra egna erfarenheter. Verksamheten har fokuserats och vi har blivit oerhört mer agila i vårt sätt att arbeta. Vi har stöpt om oss till att passa i den digitala världen och jag hoppas många också kan få nytta av de erfarenheter vi har från vår resa. Vi har transformerat oss själva och nu vill vi vara med och transformera Sverige, avslutar Anna Granö.

HPE I ALMEDALEN

Seminarium

Hur intelligent är sjukvården? Får alla lika vård i framtiden?
IT öppnar dörrarna till förbättringar inom hela vårdkedjan – forskning, läkemedelsutveckling och behandlingar. Hur kommer det att fungera i praktiken?
LÄS MER>>

Hur hjälper vi till att bota Alzheimers med memorydriven computing?
När världsbefolkningen åldras, växer den mänskliga och ekonomiska vägen för nuvarande obotliga neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers. Kan Memory-Driven Computing bekämpa neurodegenerativa sjukdomar?
LÄS MER>>

Halkar Sverige efter i den globala konkurrensen? Hur attraherar vi unga talanger till IT-branschen?
IT-branschen i Sverige har under många år brottats med att attrahera och rekrytera unga talanger. Med dagens snabba förändringstakt är det viktigt att företagen speglar mångfalden i samhället för att nå framgång och säkra framtiden. Kan det jobbas aktivt med detta för att säkra branschens framtid?
LÄS MER>>

Viktiga förmågor hos framtidens affärsledare
Förändringstakten på marknaden accelererar och med det pressen och kraven på framtidens ledare. Vilka ledarskapsegenskaper ökar möjligheterna att lyckas som affärsledare i en värld där förändring är det enda konstanta?
LÄS MER>>

Smart nation – det uppkopplade samhället i nationell kontext
När allt i samhället mer och mer kopplas samman och är online – vad händer då? Hur kommer staten och näringslivet att hantera förändringen? Hur är lagar och föreskrifter utformade? Vad händer med utbildning? Ska alla med? Vem leder och styr?
LÄS MER>>

Vad gör en allt snabbare digitalisering med samhället och företagen?
AI, blockchain, Industry 4.0 och andra megatrender är här. Hastigheten och påverkan på vårt sätt att leva, arbeta och samverka kommer att förändra vårt samhälle i grunden. Hur ser vi till att de förändringarna blir till det bättre?
LÄS MER>>

AI, blockchain och the machine – kan de nya innovationerna rädda världen?
Miljö och hälsa kopplas allt mer till IT. Innovationstakten är enorm, men samtidigt kommer det aldrig att gå långsammare än det gör just nu! Vi måste räkna fortare på mer data för att lösa några av de viktigaste frågorna för vår miljö och hälsa. Är risken att det kostar mer än det smakar?
LÄS MER>>

Heta Stolen

Patientsäkerhet – Kan vi säkra patientens integritet?
Information om patienten flödar utanför journalsystemet i form av både text och bild. Hur säkras patientsäkerheten?
LÄS MER>>

GDPR är här, vad har hänt efter lagen har börjat gälla?
Hur har lagen tagits emot? Finns det några nya utmaningar som kommit upp i kölvattnet efter lagen?
LÄS MER>>

IoT – hur bygger vi det säkrare?
När allt är uppkopplat hur bygger vi in säkerheten i detta? Ska man dela upp sina nät eller enheter på andra sätt i framtiden?
LÄS MER>>

Hur hanterar vi cybersecurity i en tid av ständig förändring?
Hur kommer vi kunna upprätthålla en hög säkerhet i våra system när världen förändras i allt snabbare tempo?
LÄS MER>>

Komplexitet och möjlighet – gränsöverskridande samarbete mellan bolag, förening och myndighet
Varför är samarbete och partnerskap över gränserna så viktigt för utvecklingen? Kollegor eller konkurrenter,det är frågan?
LÄS MER>>


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related