HPE Discover blev virtuellt – då skapades möjligheter som når fler

Digitalisering, Event Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 4 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

IT-branschen har sedan länge genomgått en massiv förändringsresa. En transformation som startade långt innan pandemin men som nu fått en annan karaktär och inriktning samt ökat tempo i och med COVID-19. På kort tid har en hel värld behövt tänka om. Vi behöver anpassa oss till ett nytt sätt att leva och arbeta samt hur vi möts och interagerar med människor. Trots att omställningen till det nya är genomgående behöver den inte vara negativ, det kan faktiskt bidra till nya möjligheter. Ett exempel är övergången från fysiska event till virtuella konferenser vilket HPE på mycket kort tid lyckades med då de lanserade HPE Discover Virtual Experience. 

Samma uppskattade event i nytt format

Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise
Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise.

Discover har under många år samlat tiotusentals besökare från hela världen på orter som Las Vegas och Madrid. I år blev hela eventet helt virtuellt och fler än någonsin kunde kostnadsfritt ta del av föreläsningar och seminarier i världsklass, utan att behöva resa. Det virtuella eventet gav en unik möjlighet att lära mer och adressera olika digitaliseringsbehov med innovativ teknik och smarta tjänster.

Men vad gör HPE Discover unikt och varför ska just du passa på att ta del av årets virtuella upplaga av HPEs största event nu när det finns On Demand? Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise i Sverige menar att det finns två olika svar på den frågan.

“Årets virtuella event har gett fler besökare hjälp att accelerera sin transformation, det ger även möjlighet att på olika sätt få stöd och återhämtning i en svår tid.”

Anna Granö, VD på Hewlett Packard Enterprise i Sverige.

– Årets virtuella event har gett fler besökare hjälp att accelerera sin transformation, det ger även möjlighet att på olika sätt få stöd och återhämtning i en svår tid.

– Alla våra kunder och partners jobbar med hur de kan skapa affärsvärde i den digitala världen. Det är allt från att fånga in den data som genereras till att leverera ett förenklat sätt att konsumera IT. Vår plattform effektiviserar hur datat hanteras och bearbetas, och på Discover har vi gett deltagarna en helhetsbild av hur allt hänger ihop över alla led. Vi berättar om olika kunders transformationsresor och vad det innebär att digitalisera hela eller delar av verksamheten. Vi berättar även vår historia om varför vi kallar oss the Edge-to-cloud platform-as-a-service company där Edge handlar om att placera rätt teknik ute på fältet nära slutanvändaren och hur den sträcker sig hela vägen till de hybrida molnen och traditionella datacenter.

Ta del av hela programmet On Demand – se HPE Discover Virtual Experience här

Tillbaka till det nya normala

– I år har vi även lagt stort fokus på att berätta hur vi på HPE kan hjälpa företag att komma tillbaka till det nya normala. Det kan röra sig om finansiella tjänster men också nya innovativa sätt som gör det möjligt att komma igång med projekt, även med en liten plånbok.

Trots att eventet var virtuellt i år, så var det allt annat än förinspelade sessioner som sändes digitalt. Som besökare kunde du se mängder med föreläsningar live, bland annat HPEs CEO Antonio Neri. En höjdpunkt från agendan, och ganska unikt, är Antonio höll livepresentationer under första dygnet i tre tidszoner med start i Kalifornien och avslut i Europa. Och självklart går även dessa livepresentationer att ta del av i efterhand, vilket enligt Anna är ytterligare en stor fördel med ett virtuellt Discover där du i lugn och ro kan se allt från techtalks till demos och labbar när du vill, så ofta du vill.

Så får du ut så mycket som möjligt av Discover Virtual Experience, On Demand

Anna Granö har själv deltagit på Discover många gånger och menar att hon lärt sig hur man får ut som mest av sitt deltagande. Här kommer hennes 3 bästa tips för årets virtuella event, nu On Demand:

  1. Ta del av den otroligt generösa agendan. Gör en lista över de on demand-sessioner du önskar se, sen är det bara att sätta av tiden i din egen kalender. Det finns många sessioner att välja bland och något för alla. Gör din egen agenda och bygg just din unika Discover-upplevelse.
  2. Ta del av HPE Discover anpassat efter vår lokala marknad. HPE Sverige har gjort en executive summary av eventet, där lokala experter kommenterar och sätter vissa sessioner i ett lokalt perspektiv. Det blir en lokal touch på det globala eventet, glokal på riktigt helt enkelt. Du vill inte missa detta!
    Se det lokala eftersnacket här.
  3. Kolla in våra sessioner kopplat till Greenlake. Det är idag möjligt att konsumera IT på olika sätt både on-premise och som molntjänst och vi utvecklar ständigt vårt erbjudande som tjänst. Det måste inte stå mellan att drifta egna datacenter, med allt vad det innebär, och molntjänster. Att både ha kakan och äta den är faktiskt möjligt, så passa på att ta del av Keith Whites session om Greenlake, avslutar Anna.

Återupplev Discover 2020: 5 anledningar att återuppleva ett av världens största virtuella IT-event


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related