Så drar du nytta av det bästa från e-handeln i din butik

Analytics, Arkitektur Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 2 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Vad händer om du kombinerar de kraftfulla analyserna och insikterna från e-handeln med den personliga och konkreta upplevelsen av att handla i en butik? Nu är det möjligt och markerar ett nytt paradigm inom detaljhandeln.

E-handel och butikshandel har olika fördelar. Den ena ger fantastiska möjligheter till insikter om kunderna och analyser som gör att du kan optimera och anpassa kundresan. Den andra ger en personlig, konkret kundupplevelse där du får ta hem produkterna direkt.

Men vad händer om du kan ta fördelarna med e-handeln och använda dem i din butik? Det är fullt möjligt och markerar ett nytt paradigm inom detaljhandeln.
– Vi kan skapa samma upplevelse för en butikskund som en onlinekund. Exempelvis kan kunden använda en app för att söka och direkt hitta var en vara finns i butiken. Om du behöver hjälp kan du via appen tillkalla personal som ser var du befinner dig och vilken vara du behöver hjälp med, säger Lars Kølendorf, direktör EMEA Solutions & Verticals, hos Aruba, som ägs av Hewlett Packard Enterprise.

Det som möjliggör den här nya butiksupplevelsen är trådlös teknik tillsammans med kraftfulla analysverktyg. Idag är trådlös teknik inte enbart ett sätt att koppla upp sig. Tekniken gör det möjligt att bygga nästa generations butiker.
– Med den här tekniken får du full insyn i kundresan. Analysmotorn kan visualisera data om lojalitet, var kunderna uppehåller sig och shopping-mönster för att nämna några exempel. Från dessa data kan du optimera kundupplevelsen och använda insikterna från analysverktyget för att placera produkterna bättre i butiken, förstå kundernas köpbeteende och skapa personliga erbjudanden, säger Lars Kølendorf.

Läs mer: Omnichannel – Den uppkopplade butiken är handelns framtid

Kort sagt, det gör det möjligt att bygga en butik som ger dina kunder en bättre upplevelse av butiken och öka försäljningen. Det ger också en säker och robust infrastruktur för IoT-enheter, som digital prissättning och skyltar.
– Vår trådlösa arkitektur, Mobile First Architecture, är byggd med säkerhet i åtanke redan från början. Det är en integrerad lösning som inkluderar brandvägg, IDS och IPS, nätverksåtkomst-kontroll, trådlös- och switchkontroll, allt i ett gränssnitt. Det är lätt att administrera, effektivt och mycket säkert, säger Lars Kølendorf.

Det går att komma igång snabbt och med en begränsad investering genom att bygga vidare på befintlig trådlös infrastruktur.
– Det här är en resa och du behöver inte hoppa på de mest avancerade lösningarna direkt. Mitt råd är att börja testa, utvärdera och lägga till mer funktionalitet efter hand. Det enda alternativet att undvika är att inte göra någonting alls, avslutar Lars Kølendorf.

E-handeln ökar över hela världen, men som butik behöver du inte se det här som ett hot. Dra istället nytta av fördelarna med e-handeln, ta de bästa delarna och införliva dem i din butikshandel och ge dina kunder bästa möjliga shoppingupplevelse.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related