Nya tider, nya strategier – framtidens arbetsplats är hybrid

Infrastruktur, Partner Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 3 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Covid-19-pandemin tvingade företag världen över att snabbt stänga kontor och istället hitta lösningar som möjliggör obehindrad och säker uppkoppling till arbete från vilken enhet och vilken plats som helst. Det har gjort att intresset för VDI (Virtual Desktop Infrastructure)–lösningar är hetare än någonsin, likaså behovet att hitta rätt strategi för att kunna hantera distansarbete. Det som behövs är lösningar som håller ihop företagens hela infrastruktur såsom servrar, storage, nätverk och applikationer och som är skalbara och säkra.

Läs mer om hur vi omdefinierar arbetsplatser med VDI

Att bedriva verksamheten utanför kontorets väggar och samtidigt ge säker tillgång till data och applikationer är bara ett av många områden som behövts prioriteras när företagsledare och IT verksamheter tvingats tänka i nya banor. Den ökande volymen av hemarbete, från olika devices, har i snabb takt drivit på behovet av att kunna erbjuda en friktionsfri upplevelse för arbetsteam utan att för den delen sätta företagsdata i risk.

Plattformar som stöttar all slags digitalisering

Med plattformar för cloud, app-modernisering, nätverk, säkerhet och digitala arbetsytor genereras en helt oslagbar flexibilitet och säkerhet. Kort sagt levereras en digital grund för att både bygga, driva, hantera, ansluta och skydda applikationer och data, var de än är. Genom att erbjuda snabb, teknologidriven innovation och kontinuerlig integration av nya tekniker kan organisationer och företag bli mer agila och fullt ut fokusera på att driva den egna verksamheten framåt med stöd från modern teknik.

VMware är en ledande leverantör med fokus att driva innovation och stötta verksamheter att lyckas med sin digital transformation. Bland annat genom att leverera den mjukvara som krävs för att modernisera infrastrukturen och möjliggöra visualisering och virtualisering. Men även genom att öppna upp för automatisering av datadrivna processer och datamanagering som leder till att digitaliseringen sker säkert och helt enkelt blir lite smidigare att genomföra. Virtuell desktop är ett exempel på det.

Vad är Desktop virtualisering & VDI?

Desktop virtualisering separerar användarens personliga enhet från applikationer och data med en klient-server-modell där applikationer och data är körs och lagras i den central IT-infrastrukturen. Det innebär att organisationens data aldrig lämnar den centrala IT-miljön vilket minskar risken för obehörig access genom förlorade eller komprimerade användarenheter. Med VDI agerar servern i datacentret värd för ett klient- operativsystem, applikationer och data. Virtual desktop är ett exempel på detta.

Nyfiken på VDI och Desktop Virtualisering? Få tips på VDI-strategi och se webinar om hur du jobbar smart med din arbetsplats

Den virtuella desktopinfrastrukturen eliminerar behovet av att installera, uppdatera och korrigera applikationer, säkerhetskopiera filer och söka efter virus på enskilda klientenheter eftersom allt hanteras, lagras och skyddas centralt. Denna centralisering hjälper organisationer att hantera säkerhetshot, ger snabb access till pålitliga system och minskar underhålls- och hårdvarukostnaderna samtidigt som slutanvändarna kan arbeta sömlöst på distans.

Läs också: Nyckeln till ett framgångsrikt hybridmoln – rätt mjukvara med rätt hårdvara

Snabba fakta om VDI

  • Världsomfattande händelser har tvingat företag att skynda på utvärderingen kring användning av VDI.
  • Analytiker förutspår en ökning av VDI-tjänster och en global tillväxt på över 10 miljarder dollar år 2023.
  • VDI maximerar säkerheten med en zero –trust standard.
  • VDI som tjänst har visat sig vara en attraktiv modell på grund av dess snabba implementering och skalbarhet för att möta ett förändligt behov med tiden.
  • Paketerade lösningar kan erbjuda en flexibilitet och svara upp till det ökade behovet av ett effektivt och modernt arbetssätt.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related