HCI 2.0: Kraftfullare IT med molnets flexibilitet

Infrastruktur, Molnet Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 4 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Hyperkonvergerad infrastruktur har inte alltid varit en optimal lösning för alla. HPE vill ändra på det med en lösning som erbjuder samma individuella skalbarhet som traditionella infrastrukturlösningar men med enklare hantering.

Alexander Ojanen, Category Manager på HPE
Alexander Ojanen, Category Manager på HPE.

Hyperkonvergerad infrastruktur, HCI, är inget nytt, men är mer aktuellt än någonsin. På bara några år har hyperkonvergens gått från modeord till mainstream och allt fler företag inser fördelarna med att slå samman infrastrukturen och göra den lättmanagerad för användaren.

HCI samlar server, lagring och nätverk i ett enda system som hanteras via ett gemensamt gränssnitt. Resultatet blir en it-miljö som ofta har potential att vara bättre på flera sätt, men som också är betydligt enklare att administrera.

– HCI frigör tid, förklarar Alexander Ojanen, Category Manager på HPE. När företag digitaliserar i rasande fart är it-avdelningarna mer ansträngda än någonsin. De ska möjliggöra transformationen, men är ofta upptagna med att hantera infrastrukturen. Det är en utmaning för dagens företag, och där kan en övergång till HCI bli en stor tillgång.

Gör HPE:s enkla webbtest och få reda på vilken HCI-lösning som är rätt för dig

Hyperkonvergens ger mer kraft än många tror

Men hyperkonvergens är inte enbart tidsbesparande, det är också en mer flexibel lösning än traditionell infrastruktur där lagring, beräkningskraft och nätverk är uppdelade på separat hårdvara. En normal HCI-lösning består i stället av så kallade noder; boxar som innehåller såväl lagring som processorkraft och nätverk. Det gör det enkelt att skala, men leder till att den som bara vill öka lagringen även får betala för uppskalning av nätverk och processorkraft.

Läs också: Nyckeln till ett framgångsrikt hybridmoln – rätt mjukvara med rätt hårdvara

– Det har lett till en utbredd uppfattning om att HCI inte passar alla verksamheter, berättar Alexander Ojanen. Men det behöver inte vara så, för det går alldeles utmärkt att kombinera fördelarna hos flexibel skalning med enkelheten och kraften i en mjukvarudefinierad lösning.

Det hybrida molnet är redan en realitet, och HCI är perfekt för ändamålet.

Alexander Ojanen, Category Manager på HPE

HPE:s lösning är att erbjuda två typer av hyperkonvergerad infrastruktur. HPE SimpliVity är en traditionell HCI-lösning med alla funktioner integrerade i en och samma nod, med integrerad backup som kan lagras lokalt, externt samt i det publika molnet med HPE Cloud Volumes. Nimble dHCI gör det möjligt att skala lagring och processorkraft individuellt och ge mer prestanda vid extrema behov, dock med bibehållen HCI-enkelhet.

– Nimble kan skala längre, men Simplivity är kraftfullare än många tror – dess prestanda räcker och blir över för de allra flesta av våra svenska kunder, säger Alexander Ojanen. Och dessutom kan de kombineras sömlöst – och båda hanteras i VMware vCenter så att kunden inte behöver lära sig ett nytt gränssnitt.

Gör HPE:s enkla webbtest och få reda på vilken HCI-lösning som är rätt för dig

Skalbar infrastruktur med tydlig ekonomi

Alexander Ojanen förklarar att det är viktigt för HPE att kunna tillgodose kundernas behov av enkelhet och flexibilitet. HPE vill att hyperkonvergens ska upplevas enkelt – som ett moln som kan skalas upp och ner utifrån behov.

Läs mer om samarbete kring HCI: Förenklad resa mot det hybrida molnet ett resultat av lyckat partnerskap

– Molnet är en upplevelse, inte en plats, säger Alexander Ojanen. Många har redan idag en molnstrategi, men inte alla lösningar fungerar i det publika molnet. Man kanske har enorma mängder data, eller behov av att vissa applikationer körs lokalt på egen infrastruktur av prestanda och säkerhetsskäl. Det hybrida molnet är redan en realitet, och HCI är perfekt för ändamålet.

Det är HCI 2.0 – en HCI upplevelse för varje arbetslast, applikation och VM.

Alexander Ojanen, Category Manager på HPE

En av fördelarna med molnet är skalbarheten, att resurser enkelt kan läggas till vid behov och du betalar för det som faktiskt nyttjas. HPE har därför tagit fram GreenLake, en flexibel lösning såväl tekniskt som ekonomiskt:

– I projekt med stark tillväxt är det onödigt att binda upp kapital i infrastruktur som inte behövs initialt, menar Alexander Ojanen. Med GreenLake betalar man bara för det man nyttjar. Vi ser till att infrastrukturen kommer på plats och debiterar vartefter den nyttjas. Men hårdvaran har en buffert, som snabbt kan aktiveras ifall behovet uppstår. Traditionellt tar det lång tid att skala upp infrastruktur, men med GreenLake är det omedelbart.

Läs mer: HCI är en bra grund för VDI. Få tips och se webinar om VDI och Desktop Virtualisering.

En fördel jämfört med en publik molnlösning är att allting finns lokalt och resurser inte delas med någon annan. Förutom säkerhetsaspekten finns det verksamheter med regulatoriska krav på var data hanteras geografiskt. Kontrakt tecknas på en bestämd tidsperiod och ger en samlad kostnad som är enkel att räkna på vid projekterad tillväxt. HPE kan även ta fullt ansvar för drift och underhåll, om kunden vill.

– Det är HCI 2.0 – en HCI- upplevelse för varje arbetslast, applikation eller VM, från Edge till cloud, sammanfattar Alexander Ojanen.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related