Modern objektlagring för alla: HPE och Scality lanserar Artesca

Molnet, Partner Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 3 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Objektlagring växer lavinartat. Scality Artesca, som lanseras exklusivt via HPE, utmanar marknaden med en molnintegrerad, containerbaserad lagringslösning för Kubernetes-miljöer – och kan köpas som tjänst.

Växande datavolymer och ökade krav på säkerhet, hastighet och datahantering är en utmaning för många företag. Behoven kan se olika ut: hantering av stora datamängder, geografiskt spridda organisationer eller specifik funktionalitet. Lagring kan snabbt bli en huvudvärk.

Lär dig mer om partnerskapet mellan HPE och Scality på HPE Discover 2021

Objektbaserad lagring, en kostnadseffektiv, skalbar och självläkande form av lagring av massiva mängder ostrukturerad data, är en datalagringsarkitektur som vuxit starkt de senaste åren. Det fungerar ofta bättre än konventionell datalagringsteknik som fillagring när det gäller att hantera data av olika slag. Efterfrågan på objektbaserade lösningar väntas också fortsätta att öka på grund av ökade datamängder som kommer till följd av digitaliseringen. Analysföretaget Mordor Intelligence spår en global årlig tillväxt på 12 procent.  

Marcus Ekman, Solution Architect på HPE
Marcus Ekman, Solution Architect på HPE.

HPE har sedan 2014 haft ett samarbete med Scality, där bland annat lösningen Scality Ring paketerats med utvald hårdvara från HPE. Nu har man nyligen tillsammans lanserat Scality Artesca, en mjukvarudefinierad plattform särskilt framtagen för containermiljöer. 

LÄS MER: HPEs lagringslösning med Scality

– Artesca en instegslösning för alla typer av företag oavsett bransch: media, hälso- och sjukvård och universitet lika mycket som för fordonsindustrin, säger Marcus Ekman, Solution Architect på HPE. Mjukvaran placeras där den behövs och kan ofta implementeras snabbare än konkurrerande lösningar.

Skalbar och passar alla

Till skillnad från Scality Ring, vars kostnadseffektivitet grundar sig i att den baseras på stora diskar och hanterar omfattande datamängder, ofta på petabytenivå, bygger Artesca på mindre flashdiskar. Hårdvaran är kompakt och manageras via ett molngränssnitt. Det ger fördelar i situationer när datalagringen behövs nära beräkningskraften eller produktionen, alltså där on-premise är lämpligare än molnförlagd lagring.

– Artesca är enkel att både installera och hantera, har ett lägre instegspris än Ring, och kunden slipper bygga kluster – men det är inte en light-lösning av Ring, betonar Marcus Ekman. 

LÄS MER: HPEs lagringslösning med Scality

Han fortsätter:

– Lösningen kan skalas obehindrat från 50 TB till åtskilliga petabytes, så det blir som att köra en avancerad molntjänst fast betydligt kostnadseffektivare. Flashdiskarna gör Artesca lösningen supersnabb, och enkel att integrera med Scality Ring, som ger en lägre kostnad per dataenhet vid renodlad lagring.

Exklusivt via HPE

HPEs mångåriga samarbete med Scality har utmynnat i att HPE har global ensamrätt på att sälja Artesca fram till den 31 oktober. Lösningen projekteras och installeras av HPE och Artesca tillsammans.

– Vårt samarbete med Scality har redan resulterat i många lyckade projekt i Europa, och för kunderna är det en trygghet att veta att vi kan varandras produkter, säger Marcus Ekman. Som leverantör är vi glada över att kunna leverera en av de bästa plattformarna på marknaden.

Lär dig mer om partnerskapet mellan HPE och Scality på HPE Discover 2021

Artesca-kunder behöver inte ha befintlig HPE-infrastruktur då lösningen riktar sig till såväl kunder som idag nyttjar publika molnleverantörer, hyperscalers eller andra avancerade tjänster som till dem med egna lösningar. Scality Artesca kan även köpas som en tjänst via HPE GreenLake, en kombination som enligt Markus Ekman passar lösningen perfekt:

– GreenLake och Artesca ihop ger prestanda där det behövs, och löser de lagringsbehov som finns idag i organisationen, utan att behöva gissa sig till i förväg hur mycket data man kommer att behöva lagra om ett halvår eller ett år, säger han. Varför betala för något man kanske aldrig kommer att använda? Att investera för ett behov som kanske inte ens existerar förrän om flera år är ett förlegat tänk.

Fakta om Scality

Scality bygger kraftfulla lagringsverktyg för att göra det enkelt att skydda, söka och hantera data när som helst, i vilket moln som helst. Det ger friheten och kontrollen som krävs för att vara konkurrenskraftig i en datadriven ekonomi. Scality erkänns av Gartner och IDC som ledande inom distribuerad fil- och objektlagring och hjälper sina kunder att vara redo för utmaningarna i den fjärde industriella revolutionen.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related