Edge-to-Office: Arbeta där det passar dig bäst!

Möt HPE Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 3 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Världen öppnas sakta men säkert upp efter en tid av nedstängning. För många innebär det att återgå till det som var innan pandemin, för andra att gå mot det vi kallar det nya normala. Möt Jessica Tan, HR-chef på HPE Sverige. Hör henne berätta om ett nytt arbetssätt anpassat efter en ny tid som möjliggör hybridarbete efter anställdas behov.

Hej Jessica, nu har vi på HPE varit igång ett tag med det vi kallar ”Edge-to-Office”. Ett globalt initiativ som implementerades den 1 april. Ett nytt, flexibelt arbetssätt som innebär att vi inte går tillbaka till kontoret i samma utsträckning som förr. Istället ges HPE:s anställda möjligheten att fortsätta att arbeta på distans, från det vi kallar Edge, men när det passar kunna mötas på våra kontor.

Hur ser du på ”Edge-to-Office” och denna förändring i arbetsättet på HPE?

Jessica Tan, HR-chef på HPE Sverige.

– Det här är en modern, hybrid modell som jag känner ligger helt rätt i tiden. Den möjliggör för våra medarbetare att utföra sitt arbete där det är mest optimalt –  hemifrån, på kontoret eller där det passar dem bäst. Att medarbetare kan välja var de arbetar ger bättre förutsättningar att balansera arbete och privatliv, vilket är något jag själv upplever som positivt då jag måste koordinera mitt arbete med dagishämtning och lämning.

Våra kontor blir knytpunkten och framför allt mötesplatsen för att socialisera, delta i utbildningar och gå på fysiska möten.

Jessica Tan, HR-chef på HPE Sverige.

– Jag vet att många medarbetare under pandemin saknat att komma till ett kontor och ”Edge-to-office” möjliggör även detta. Våra kontor försvinner inte, de blir knytpunkten och framför allt mötesplatsen för att socialisera, delta i utbildningar och gå på fysiska möten.

När hemmet också fungerar som kontor blir ergonomi en alltmer viktig del – hur tillgodoser HPE en fungerande arbetsmiljö även hemma?

– Alla våra ”Edge-workers” erbjuds kontorsutrustning och ett engångsbidrag för att kunna utrusta sin hemarbetsplats och i samband med att vi kickade igång ”Edge-to-Office” har vi också haft informationsmöten kring ergonomi och arbetsmiljö. Vi har även sedan tidigare regelbundna Walk & Talk-möten då man kan mötas över telefon och samtidigt ta en skön promenad.


Lär dig mer: Få tips om hur du kan jobba smartare på din arbetsplats med VDI och Desktop Virtualisering

Din arbetsplats är också till stor del hemifrån just nu (eller som på den härliga bilden här i skog och mark!) –  hur hämtar du energi på hemmakontoret? Hur får du en balans mellan arbete och fritid?

– Den dagliga kontakten med kollegorna är det som ger mig den absolut bästa energin i mitt jobb. Jag började på HPE hösten 2019 och hann arbeta på vårt kontor i 4 månader innan pandemin slog till. Därför blev det viktigt för mig att fortsätta att träffas regelbundet även när det skulle ske digitalt, om så bara för en fika för att stämma av hur vi har det och mår. Jag är väldigt glad att jag fick möjlighet att inledningsvis lära känna och träffa mina nya kollegor på HPE men även glad att det gick snabbt att anpassa till att kunna ses via Skype, Teams och Zoom.

– En annan energikälla är fysiskt arbete som blir en bra balans mot den digitala vardagen. För några år sedan köpte vi ett landställe och där finns det gott om uppgifter att hugga in på, såsom måla, klyva ved, rensa ogräs, klippa gräs osv. Och det bästa av allt, uppgifterna tar aldrig slut!

Även om vi nu kommer att arbeta mer utspritt och mindre centraliserat, har HPE under pandemin flyttat till nya lokaler på flera platser i landet och i maj invigdes ett nybyggt huvudkontor i Järva Krog i Stockholm. Vad är det bästa med det tycker du?

– Jag ser väldigt mycket fram emot att vi nu kan träffas på våra nya, fina moderna kontor, dit vi nu hälsar våra partner, kunder och alla våra medarbetare varmt välkomna när det passar, säger Jessica.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related