En utökad och förbättrad molnupplevelse

Molnet, Möt HPE Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 5 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Med ett erbjudande på över 50 unika IT-relaterade tjänster genom plattformen HPE GreenLake stärker HPE ytterligare sin position på ”as a service” marknaden. HPE presenterade nyligen en rad nyheter och nya tjänster under HPE GreenLake Announcement 2022. Vi möter Joel Eriksson, Category Manager HPE Sverige, som berättar mer om det senaste från GreenLake.


Först och främst Joel, hur skulle du beskriva HPE GreenLake?

HPE GreenLake är svaret på många kunders behov av att få molnupplevelsen fast i det egna datacentret, vilket är skälet att vi kallar det för “The Cloud That Comes To You”. En tjänstplattform som ger kunden kontroll över all data som finns i det egna datacentret och samtidigt ger tillgång till en blixtsnabb förändring av infrastrukturen genom förmågan att snabbt kunna skala upp och ned efter behov. Kundens egna säkerhetmetodik och policys appliceras, och med vår pay-per-use-modell får de också bättre balans mellan intäkter och utgifter då de bara betalar för det som de faktiskt använder. I vår plattform finns också verktyg för visibilitet och rapportering av IT-konsumtion och kostnader, vilket med andra ord ger full kostnadskontroll och bättre överblick av nyttjandet i såväl det egna datacentret som det publika molnet.

Joel Eriksson, Category Manager GreenLake, HPE Sverige.

Läs mer om HPE GreenLake här
Antonio Neri pratade om att HPE GreenLake numera är en enda plattform, vad innebär det?

HPE har en längre tid planerat för att migrera ihop ett antal olika funktioner och portaler till en gemensam plattform. Mycket av detta har redan gjorts och idag finns verktyg samlade för hantering av användare, lagringslösningar, servers och givetvis allt som hör till prenumerations- och konsumtionstjänster. Det som ligger runt hörnet nu under våren är att också få in våra nätverksspecifika tjänster i plattformen, det som idag kallas för “Aruba Central”. Med över 50 tjänster som vi nu har i HPE GreenLake är det också viktigt att förenkla hanteringen av dessa — dels för slutkunden, dels för partners till HPE men också för HPE-anställda. Därför samlar vi nu allt i en plattform, med ett login, vare sig du är slutkund eller partner till HPE. Med andra ord en helt ny, modern och framtidssäkrad plattform som samlar de mest eftertraktade IT-funktionerna som finns tillgängliga från HPE.


HPE har introducerat tolv nya molntjänster fördelat inom flera kategorier, kan du ge oss en överblick?

Inom nätverksdelen Aruba har vi nu annonserat åtta nya paket med låga startpunkter som gör dem enkla att konsumera. Det handlar bland annat om Indoor & Outdoor Wireless aaS och Wired Core aaS och Wired Access aaS.
Den andra kategorin består av lagring och där har vi annonserat framför allt två nya tjänster. GreenLake for Block Storage, som är en lagringstjänst för alla kategorier och innebär valbar kapacitet, prestanda och tillgänglighet. Den förenklar dessutom hanteringen genom självservice-verktyg i den nya plattformen. Dessutom lanserade vi Backup and Recovery Service som är optimerad för VMwares miljöer, den likaså med full självservice genom HPE GreenLake.

Missade du den senaste annonseringen? Du kan ta del av den här när det passar dig
Vilka andra områden har HPE GreenLake lanserat nya lösningar inom?

Inom High Performance Compute (HPC) har vi expanderat med stöd för nya avancerade funktioner som tjänst men vi har även utvecklat stödet för ny arkitektur inom området. Här tillkommer funktioner som “Slingshot”, ett låglatens-nätverk som är mycket viktigt vid beräkningar av stora mängder data. Nytt är också stöd för flera nya GPU modeller från NVIDIA och även möjlighet att använda vår nya arkitektur ”Lighthouse” som medger väldigt liten startpunkt för HPC-lösningar.

Slutligen har vi också andra nyheter inom ekosystemet där vi också annonserat “Microsoft Azure Stack HCI” som tjänst med GreenLake. Här ges kunden tillgång till Microsoft’s HCI-plattform, i kundens datacenter, med tre olika val av driftstöd från HPE. Allt konsumerat i en pay-per-use modell. HPE kan här även vara så kallad ”Cloud Service Provider” och hantera kundens Azure-faktura (i tillägg till HPE’s infra-konsumtion) så att kunden får en faktura för alla sina molntjänster.

Varför tror du att GreenLake blivit så populärt och vad uppskattar kunderna mest?

Allt fler kunder söker ökad enkelhet och hjälp att frigöra tid för sin personal till att fokusera mer på exempelvis kundens affärsverksamhet. Många ställer sig också tveksamma till att flytta tillämpningar och data till publika molntjänster då det framför allt kan finnas frågor kring datasäkerhet och regulatoriska krav. Även kostnader som kan vara svåra att kontrollera och prestandakrav som kan var svåra att tillgodose. Med HPE GreenLakes får du en oslagbar hybrid lösning där molnupplevelsen finns i det egna datacenter, en lokal lösning med full kontroll och låga svarstider utan oförutsägbara kostnader med vår pay-per-use modell. Just nu får allt fler företag och organisationer upp ögonen för ”as a service” och söker även efter tjänster som har med IT-infrastruktur att göra. Med HPE GreenLake kan vi ge den trygghet och förutsägbarhet många kunder eftersträvar, med den tekniska infrastrukturen på plats hos kunden (eller hos vald driftpartner).


Med andra ord många nyheter som stärker HPE GreenLake. Om du skulle summera HPE GreenLakes främsta styrkor i en mening, vilka är de?

Att de som nyttjar HPE GreenLake får en smidig och förutsägbar IT-leverans i form av skalbara tjänster med oslagbar visualisering, baserad på kundens krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet, till en mycket konkurrenskraftig kostnad.


Vad tar du mer med dig från HPE Greenlake Announcement?

Att HPE GreenLake dundrar fram i väldig fart. Vi passerar i och med denna annonsering femtio stycken olika tjänster/paketeringar inom HPE GreenLake som visar att vi är den tydliga ledaren inom ”as a service on-prem”. Bredden i vårt erbjudande är enorm. Från den enklaste formen, exempelvis ”lagring på kran” som bara är en kapacitetstjänst utan någon form av drift från HPE, till något som ter sig mycket komplext men ändå finns som färdiga GreenLake-paket, exempelvis ”PrivatCloud” driftat av HPE.


Vart vänder sig den som vill komma igång med HPE GreenLake?


För dig som slutkund är du välkommen att kontakta en HPE partner.
Är du HPE partner kan våra distributörer hjälpa dig vidare!


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related