Allt viktigare för teknikföretag att ha koll på sina värderingar

Big data Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 2 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Alzheimers sjukdom, ekosystem, säkerhet och ledarskap. Hewlett Packard Enterprise hade en stor bredd på sina seminarier under Almedalsveckan och personer från många olika områden besökte HPE:s scen.

– Vi pratade väldigt lite teknik i sig men massor om nyttan med tekniken, vilka utmaningar som finns i den digitala världen och hur vi kan skapa innovation. Tekniken har inget värde i sig, utan är ett sätt att nå värde, säger Anna Granö, Sverigechef på Hewlett Packard Enterprise.

För ett företag med en så lång tradition som ledare inom många teknikområden hade det här kanske setts som anmärkningsvärt för några år sedan. Men idag omfattar tekniken hela samhället, och i och med det är det helt naturligt att HPE lyfter blicken och bidrar med sin kunskap i väsentligt bredare termer än tidigare, menar Anna Granö.

– Vi som står på en teknikplattform är mer relevanta än någonsin tidigare. För 8–10 år sedan sågs tekniken som en bisak. Idag märker vi ett starkt ökat intresse från personer i ledande ställningar, både inom det privata och offentliga, som vill lyssna på och ta del av vår kunskap och erfarenhet.

När tekniken sätts i ett bredare sammanhang blir det även viktigt att förstå var de olika teknikleverantörerna står i värderingar, öppenhet och ekosystem och, inte minst, att vi genuint förstår att det vi gör tillsammans med andra skapar nytta, hävdar Anna Granö.

– Frågan om värderingar och var vi står kommer allt oftare. Om vi inte hade tänkt igenom det här noga och hade svar som matchar så skulle våra partners och kunder inte lyssna på oss längre. Vi har ett budskap som vi verkligen kan kommunicera och vi lever som vi lär. Det här ser jag som helt avgörande för vår riktning framåt.

Hjälper forskningen kring Alzheimer

Ett exempel som Anna Granö lyfter fram är hur HPE med hjälp av en teknik som kallas Memory Driven Computing bidrar till Alzheimers-forskningen.

– Det är en utmaning många kan förstå, både i fråga om sjukdomen som sådan men också vilka enorma datamängder som måste behandlas för att driva forskningen framåt. Här visar vi vad tekniken kan göra, och vår enorma innovationskraft, men också hur vi arbetar i ekosystem. Idag är det inte längre möjligt för ett bolag att göra allt själv. Allt handlar om samarbete och hur vi genom det kan göra stora framsteg och skapa en positiv framtidssyn.

Blickar vi framåt tio år så kommer det att finnas en enorm flora av nya tjänster och saker vi kommer kunna göra. Saker som kommer att göra våra liv bättre och som vi inte ens kan drömma om idag.

– Vi är inne i en otroligt spännande tid. Innovation som var temat för Almedalsveckan det här året passade oss perfekt. Det gjorde att våra seminarier var så välbesökta, och vi är otroligt glada och inspirerade över den respons vi fick. Nu är vi redo att ta den här inspirationen vidare och bidra med vår kunskap för att skapa verklig nytta i samhället, avslutar Anna Granö.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related