Nu gör vi molnupplevelsen ännu bättre

Möt HPE Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 5 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Den 28 september presenterade HPEs CEO Antonio Neri en GreenLake annonsering som kommer att stärka HPEs position på ”as-a-service”- marknaden samt medföra en hel del förändringar när det kommer till leveransen av analys- och datatjänster. Vi träffar Joel Eriksson, category manager för HPE Greenlake för att få mer information om vad som presenterades.

Hej Joel! För de som inte redan vet vad GreenLake är, kan du förklara lite kort vad det är för något?

Joel Eriksson, category manager Greenlake, HPE Sverige.

– Jag skulle säga att Greenlake är ”molnet som kommer till dig”. Vi ger våra kunder en publik molnupplevelse men också ger möjligheten att ha full kontroll över infrastruktur och data, i sitt eget datacenter eller hos en lokal driftpartner. Precis som i publika moln har vi en mycket dynamisk pay-per-use modell som gör att du bara betalar för det du faktiskt använder per månad. Greenlake ger också tillgång till en blixtsnabb förändring och av infrastrukturen genom att enkelt skala upp och ner efter behov, något som många kunder har svårt att skapa på egen hand.

Antonio fokuserade på ett antal nyheter och utvecklingen av Greenlake. Kan du berätta mer om dessa?

– Han lyfte fram nyheter inom tre olika områden. Den första nyheten var inom området data analytics, det hör till HPE Ezmeral och går under namnet “Unified Analytics”. Inom det här området ger vi nu våra kunder möjligheten att direkt börja skapa och testa sina AI och ML-modeller on-prem, vid sin edge eller i publika moln. Vi knyter samman funktionalitet så att AI-projekt kan köras och utvecklas i alla dessa miljöer utan att behöva flytta data.

– Dessutom har vi i Ezmeral Marketplace adderat support för NVIDIA®, Pepperdata och Confluent samt open-sourceprojekt som Apache Spark så det blir mycket enkelt att använda dem. Vi har även adderat stöd för så kallad objektlagring, Kubernetes-kompatibel sådan, i Ezmeral Data Fabric. Även detta är något som skalar ut och kan användas on-prem, edge eller i publika moln. Det är ju en av de stora fördelarna med Ezmeral som helhet, att det är väldigt öppet och kan köras överallt.

Vi har med ”Data Recovery as a service” möjligheten att ”vrida klockan tillbaka” till sekunderna innan attacken/problemet inträffade, och direkt starta därifrån igen. En total disaster recovery på minuter.

Joel Eriksson, category manager för HPE Greenlake.

Vad var det mer för nyheter?

– Ett annat område som presenterades var utvecklingen inom datasäkerhet och återställning av data och de nya tjänsterna som kommit till för att förenkla vägen tillbaka från en eventuell ransomware-attack. Vi har med ”Data Recovery as a service” möjligheten att ”vrida klockan tillbaka” till sekunderna innan attacken/problemet inträffade, och direkt starta därifrån igen. En total disaster recovery på minuter. Antalet ransomware attacker ökar stadigt så det är viktigt att vi som leverantör snabbt svarar upp på marknadens behov med supporterande teknik vilket vi gör med den här nyheten.

– Vi adderar nu också en backup och restore funktion för kunder med HPE Alletra och VMware.

Väldigt spännande! Och vad var det sista området?

– Det var utvecklingen av två riktigt bra manageringsverktyg för våra kunder och partners: ”InfoSight Apps Insight” och ”CloudPhysics”. Den första är en vidareutveckling av vårt AI-baserade prediktiva verktyg Infosight som jobbar för en säker och stabil drift av infrastrukturen. Det vi lägger till är förmågan att inte bara optimera infrastrukturen och virtuella maskiner, nu kan Infosight även hjälpa till att korrigera och optimera på applikationsnivå inuti virtuella maskiner och först ut är stöd för Microsoft SQL. Kortfattat så hjälper vi kunderna att optimera MS SQL genom virtualiseringslagret och hela vägen ner till infrastrukturen, det vill säga hela vägen end-to-end.

– CloudPhysics har tagits fram för att kunna ge kunder ett mer faktabaserat underlag inför uppgradering och utbyte av befintlig infrastruktur. Det här verktyget mäter kundens nuvarande miljö ett par dagar och kan sen ge ett mycket detaljerat förslag på hur nästa infrastruktur skall se ut, eller moln, som bäst lämpar sig att köra arbetslaster på. Verktyget kan också ge ett förslag att konsumera lösningen som tjänst genom HPE Greenlake.

Vi vet att kunder i allt högre grad vill ha funktion/tjänst istället för att bygga allt själva från botten och upp.

Vad imponerade mest på dig efter Greenlake annonseringen den 28 september?

– Jag skulle säga att det märks tydligt att HPE lyssnar på kundernas behov och snabbt svarar med produkter, lösningar och tjänster som just nu efterfrågas på marknaden. Vi vet att kunder i allt högre grad vill ha funktion/tjänst istället för att bygga allt själva från botten och upp. HPEs svar på det är allt vi gör inom moderna IT-lösningar och tjänster, men framför allt inom ramen för HPE Greenlake. Vi har även samlat ihop olika rådgivande tjänster i det vi nu kallar ”Edge To Cloud Adoption Framework”. Ett ramverk som underlättar för våra konsulter när de hjälper våra kunder framåt i att lyckas med sin unika digitala transformation.

Hur ser du att detta kommer stärka HPEs position på ”as-a-service”-marknaden?

– HPE är en föregångare och ledare i området och har dessutom cirka tio års erfarenhet av att leverera infrastruktur som tjänst. Det ger oss trygghet att vidareutveckla koncept och tjänster i en helt annan skala för att kunna erbjuda våra kunder den absolut bästa upplevelsen av att konsumera IT. Vi har många nöjda kunder i dag också tack vare ett väl fungerande ekosystem av partners. HPEs CEO Antonio Neri markerar också med denna lansering att vi är ett företag som verkligen satsar på ”as a service – från edge till cloud”.

Ge ett argument till de som eventuellt missade Antonios presentation varför de ska titta på den on demand ?

– Helt enkelt för att inte missa allt spännande som just nu händer inom IT. 😉 Här finns reprisen!

För mer information om Greenlake:
HPE GreenLake for Analytics blog
HPE GreenLake for Data Protection
HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related