HPE möjliggör Zenseacts datarevolution inom fordonsindustrin

Molnet Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 2 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Zenseact, ett ledande mjukvaruföretag inom fordonsindustrin, använder data för att öka säkerheten på vägarna. Med hjälp av HPE GreenLake, en Edge-to-Cloud plattform från Hewlett Packard Enterprise (HPE), har Zenseact utvecklat innovativa lösningar som förbättrar säkerheten för förare, passagerare och fotgängare.

Genom att använda data och maskininlärning kommer bilar successivt att lära sig navigera i alltmer komplexa trafiksituationer och fatta beslut som ökar säkerheten på vägarna. Dessa bilar kan stötta förarna och dessutom ge dem behagligare och säkrare resor.

Zenseacts mjukvara för avancerade förarassistanssystem (ADAS) och oövervakad autonom körning (AD) använder data från kameror, radar och lidar för att övervaka bilens omgivning och assistera föraren i realtid. Veronika Nihlén, Head of Communication, berättar att systemet kommer att kunna hjälpa föraren att bättre planera sin rutt, varna för potentiella faror, och ta över allt fler moment i körningen.

– Genom att ständigt samla in trafikdata från personbilar ute på vägarna bygger vi på biblioteket med möjliga scenarion som vi sedan använder för att kontinuerligt förbättra och uppdatera den AI-baserade mjukvaran. Vi är beroende av stora mängder kvalitativa trafikdata för att kunna träna våra algoritmer att hantera även oväntade trafiksituationer, säger hon.

Nyttja molntjänster på egna villkor

HPE GreenLake, en hybridmolnplattform som kombinerar flexibilitet och säkerhet, är ett av verktygen som Zenseact använder för att lyckas. Plattformen erbjuder en öppen och säker lösning som ger företag möjlighet att utnyttja molntjänster på sina egna villkor.

Nihlén berättar att den gör det möjligt att för Zenseact att dra nytta av molnets skalbarhet och flexibilitet samtidigt som de tillåts behålla kontrollen över sin data och infrastruktur, vilket hon understryker är viktigt för dem.

– Plattformen stöder dessutom även en mängd olika applikationer och tjänster, vilket gör att vi snabbt kan utveckla och implementera nya lösningar för att förbättra säkerheten på vägarna.

Charlotta Pelagalli, säljchef på Hewlett Packard Enterprise, berättar att HPE GreenLake har ambitionen att hjälpa företag att förenkla digitaliseringsarbeten på sina egna villkor och att ett starkt fokus ligger på säkerhet.

– Med vår plattform kan företag säkerställa att deras data hanteras på ett säkert sätt och att deras system är skyddade mot cyberhot. Detta gäller naturligtvis i alla branscher men är kanske särskilt viktigt när det gäller att hantera och analysera data från bilar, eftersom obehörig åtkomst kan vara en stor trafikfara, avslutar hon.

Om HPE

Hewlett Packard Enterprise är ett globalt edge-till-moln, platform-as-a-service-företag som hjälper organisationer att påskynda resultat genom att samla in, analysera och agera utifrån data – överallt. HPE möjliggör för kunder att accelerera sina affärsresultat genom att leverera nya unika, öppna och intelligenta teknologilösningar, genom nya affärsmodeller och upplevelser, samt genom att bidra till att öka den operativa effektiviteten idag och i framtiden.

För mer information, besök  www.hpe.se. 
Anmäl dig till eventet HPE GreenLake Day i Stockholm 29 september


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related