Det här är IoT-plattformen som spränger dina silos

Downloads, Iot Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 2 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Internet of Things, IoT, är en guldgruva för de flesta företag. Stora dataflöden kan ge värde till befintliga affärssystem men också skapa nya affärsområden, reducera kostnader och förbättra kundupplevelsen.

Idag är IoT-marknaden fragmenterad och begreppet är brett. Allt från ihopkopplade industrirobotar till intelligenta termostater för hemmet och löparklockor benämns som IoT.

Problemet för många företag är att enheterna är uppkopplade i silos, slutna ekosystem med begränsade möjligheter att kommunicera med världen utanför. Det här leder till att data inte kan flöda fritt vilket är fundamentalt för att få värdefulla insikter och skapa tillväxt.
– Det här är en stor utmaning för alla företag som utvärderar möjligheterna med IoT. Här i Schweiz ser vi många företag som satsar på IoT-lösningar med en tidsplan på ett till två år och 2019 ser vi att ungefär att 85 procent av bolagen kommer att ha någon form av IoT-lösning, säger Beat Sommerhalder, landschef på HPE-ägda Aruba.

Komplexa och skräddarsydda ekosystem kräver alltså en infrastruktur som kopplar ihop alla dataströmmar för att skapa värde. Det finns en sådan lösning, en arkitektur som fungerar över alla industrier, vertikaler och olika enheter.

Snabbare ”time to value” sänker kostnaden

Utöver att sy ihop allt data från mängder av olika källor måste plattformen ge dig får en överblick och kan hantera alla enheter från ett och samma ställe. Beat Sommerhalder lyfter fram att kunder inom offentlig förvaltning, försäkring, sjukvård, och nationella tillsynsmyndigheter och kommuner ser enorma fördelar med att konsolidera data på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.
– Det handlar om allt från nya intäktsströmmar och snabbare “time to value” till att kunna sänka den totala ägandekostnaden och minska risk. Att kunna fånga in allt data på samma ställe ger väldigt stora fördelar, säger Beat Sommerhalder.

2020 kommer 6,6 miljarder enheter finnas ute, men för att verkligen få någon nytta av all data som kommer att genereras måste vi utmana alla silos. HPE:s Universal IoT Platform är en mycket potent lösning på den utmaningen.
– HPE:s Universal IoT Platform gör det möjligt att koppla ihop och utbyta information mellan heterogena IoT-enheter, olika standarder, proprietär information och mellan olika applikationer. Plattformen spränger kort och gott silos, säger Beat Sommerhalder.

Ladda ned rapport: 2025 har vi 80 miljarder uppkopplade enheter


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related