Prediktiv analys får Basefarms servrar tillbaka i drift 80 procent snabbare än innan

Ai, Analytics Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 2 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Att proaktivt kunna lösa, förutse och förhindra systemövergripande problem med prediktiv analys är en del av framtiden. Driftleverantören Basefarm är redan där och de ser stora fördelar.

De flesta som arbetar professionellt med IT arbetar reaktivt och ”släcker bränder” varje dag. För de flesta har det varit en avlägsen dröm att proaktivt kunna lösa, förutse och förhindra systemövergripande problem. Det löser prediktiv analys.

Men saker och ting förändras, och idag finns lösningar som är proaktiva istället för reaktiva. InfoSight är en sådan lösning, och tack vare maskininlärning blir den kraftfullare ju mer du använder den.
– InfoSight utvecklades ursprungligen för vår lagringslösning Nimble. Men tack vare våra vänner på Basefarm har vi nu kunnat testa och anpassa lösningen till HPE 3PAR StoreServe. Vi har fått fram väldigt bra resultat, säger Thomas Skjellvik, säljchef på Hewlett Packard Enterprise i Norge.

Morten Nyhuus-Eriksen, lagrings- och backupansvarig på Basefarm
Morten Nyhuus-Eriksen, lagrings- och backupansvarig på Basefarm.

Prediktiv analys förutser flaskhalsar

Med hjälp av verktyget har driftleverantören framgångsrikt kunnat förutse flaskhalsar i interaktionen mellan lagring och virtuella maskiner, och därmed gjort det möjligt att förutse händelser och förhindra kostsamma fel.
– Basefarm är en idealisk samarbetspartnern, eftersom de har en av de största installationerna av 3PAR i Europa och ligger i framkant vad gäller tekniska lösningar. Efter ett framgångsrikt betatest använder de nu InfoSight med 3PAR i full skala, säger Thomas Skjellvik.

Morten Nyhuus-Eriksen, lagrings- och backupansvarig på Basefarm, berättar att de startade med 16 lagringsenheter när de först investerade i 3PAR.
– Vi har nu 70 HPE 3PAR-enheter i tre länder som tillhandahåller allt från virtuella maskiner till backup. Vi föredrar den här lagringsplattformen eftersom den växer med oss och samtidigt levererar verksamhetskritisk tillgänglighet.

Mer om Infosight: Så fungerar en självlärande IT-infrastruktur som sköter sig själv

Det är naturligtvis en enorm fördel att ha ett verktyg som InfoSight i IT-miljön, som förutser problem och eventuella flaskhalsar. Men det kan fortfarande uppstå kritiska situationer och maskiner kan krascha, och därför måste verktygen även kunna göra kraftfulla analyser reaktivt.
– Om vi skulle få problem med en virtuell maskin idag vet vi precis var vi ska lägga in stöten. InfoSight söker bortom hårdvaran och ner på VM-nivå, vilket sparar oss mycket tid. Med InfoSight kan servrarna vara tillbaka i drift 80 procent snabbare, säger Morten Nyhuus-Eriksen.

Slipper jaga spöken i virtuella miljön

Detta innebär också att vi slipper lägga tid på att ”jaga spöken” i den virtuella miljön. Idag går det i regel mycket snabbare att hitta orsaken till ett problem, även utanför lagringen. Har det dykt upp några utmaningar på vägen?
– Den största utmaningen under betatestet var att allting var nytt. Basefarm har gett oss löpande återkoppling och hade mycket bra att tillföra under utvecklingsprocessen så att vi fick allt klart inför produktionen, säger Thomas Skjellvik.

Nästa steg är att erbjuda lösningen till andra kunder som kör 3PAR idag.
– Eftersom Basefarm har sett stora fördelar är många andra intresserade av lösningen. Prediktiv analys är helt klart framtiden, och det är dit många kunder vill, avslutar Thomas Skjellvik.

Läs mer om InfoSight


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related