Nyckeln till ett framgångsrikt hybridmoln – rätt mjukvara med rätt hårdvara

Infrastruktur, Molnet Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 4 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Att erbjuda en allt-i-ett-lösning för det hybrida molnet är ett svårt uppdrag som få IT-leverantörer lyckas med på egen hand. Därför har HPE och VMware gått ihop för att förenkla kundernas satsningar på hybridmoln.

Att hitta rätt mix av publika och privata moln är något som de flesta beslutsfattare dagligen tänker på i en eller annan form. Drivkraften bakom det är önskan att kunna blanda användningen av egna datacenter, med eller utan privata moln, med publika molnplattformar. Enkelt uttryckt att ha den rätta lasten på den rätta platsen, vid rätt tidpunkt och till rätt kostnad.

Enligt HPEs och VMwares whitepaper “Enabling digital transformation with a powerful hybrid cloud solution” planerar 80 procent av alla företag att migrera till hybridmoln inom de närmaste två åren.

Hyperkonvergerad infrastruktur, nästan allt som är mjukvarudefinierat och as-a-Service-trenden gör det lättare att bygga hybrida moln.

Markus Leinonen, internationell expert och utbildare inom områden som hybridmoln.

Det finns dock några utmaningar att hantera innan resan till hybridmolnets förlovade land är avklarad, eller i alla fall så pass klar att den tillför ett verkligt värde till ett företag. Problemet är att ”allt det tekniska” som behövs inte alltid fungerar så bra ihop. Det finns därför en del frågor, både stora och små, som måste lösas först.

– Den övergripande utmaningen är att koppla ihop rätt mjukvara med rätt hårdvara, säger Markus Leinonen.

Markus, som är en välkänd internationell expert och utbildare inom områden som hybridmoln, har dessutom en egen Youtube-kanal som fokuserar på att med innovativ teknik förklara komplexa tekniklösningar för företag.


Läs mer: HCI 2.0: Kraftfullare IT med molnets flexibilitet

Mer automatisering

Markus Leinonen
Markus Leinonen har en egen Youtube-kanal där han med innovativ teknik förklarar komplexa tekniklösningar för företag.

Ett problem är att ingen leverantör i hela världen erbjuder samtliga komponenter som behövs att bygga ett hybridmoln. En lösning på det är att bygga starka partnerskap mellan hårdvaru- och mjukvaruleverantörer, som det mellan HPE och VMware.

Man kan säga att HPE levererar hårdvaran och VMware mjukvaran, och att de sedan jobbar tillsammans för att få allt att fungera. Det är så klart inte hela sanningen, HPE har till exempel en egen mjukvaruportfölj, men det ger ändå en ganska bra bild av samarbetet. Ambitionen med företagens strategiska partnerskap är att erbjuda en lösning för hybridmoln som är både välfungerande och lätthanterlig.

Det finns flera tekniktrender som bidrar till att göra både hybridmoln och privata moln möjliga, och som moderniserar traditionella IT-lösningar:

Lär dig mer: HCI kan vara grunden för bra VDI. Få tips och se webinar om VDI/Desktop virtualisering.

– Hyperkonvergerad infrastruktur (HCI), nästan allt som är mjukvarudefinierat och as-a-Service-trenden gör det lättare att bygga hybrida moln, säger Markus Leinonen.

Strävan efter en högre grad av automatisering är en annan viktig faktor som gäller alla aktuella tekniktrender. Det blir tydligt i arbetet med att bygga och hantera hybridmoln. Mycket av den utveckling som sker på företag som HPE och VMware handlar just om att skapa lösningar för automatisering.

Det gäller såväl lokal infrastruktur hos kunden som publika molnplattformar. Slutresultatet blir att ”manegen har krattats” för att enklare kunna hantera det hybrida molnet.

Starkare tillsammans

Det hybrida molnet som det beskrivs ovan bygger som sagt på ett ekosystem av partners som jobbar tätt ihop. Och anpassar sina komponenter för att tillsammans kunna erbjuda en enhetlig lösning till kunderna.

Markus Leinonen lyfter fram det HPE och VMware gör för sina gemensamma kunder som ett lyckat exempel.

VMware och HPE ligger långt fram när det gäller att skapa den enhetliga lösning för att hantera hybridmoln som alla vill ha.

Markus Leinonen

– VMware och HPE ligger långt fram när det gäller att skapa den enhetliga lösning för att hantera hybridmoln som alla vill ha. VMwares mjukvara kombinerat med hårdvara från HPE, som enligt min åsikt har det bredaste utbudet av hyperkonvergerade lösningar för infrastruktur, ger stora möjligheter, säger Markus Leinonen.

– Det finns flera exempel på hur dessa två företags lösningar har integrerats med hjälp av moderna lösningar som Rest-baserade API:er. Ett sådant exempel är att VMwares plattform SDDC Manager på ett enkelt sätt kan användas för att administrera HPEs hårdvara.

I slutänden handlar allt om att försöka erbjuda bättre IT-upplevelser för användarna. IT-leverantörernas förhoppning är att kunderna märker av deras gemensamma ansträngningar för att förenkla både byggandet och hanteringen av hybridmoln. Och att de upplever det högre värde som skapas när två starka aktörer samarbetar för att möta kundernas behov.


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related