5 frågor och svar om HPE Discover 2021: Edge, där digitala tjänster och användare möts

Möt HPE Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 3 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Det pratas mycket om Edge to cloud där Edge står för kanten av den digitala infrastrukturen. En alltmer viktig plats, inte bara för att det är ute vid kanten som användare och digitala tjänster möts och nya upplevelser skapas. Det är också platsen där majoriteten av data genereras som allt fler organisationer samlar in, bearbetar och analyserar för att maximera dess värde.

Vi är övertygade att de företag och organisationer som bäst lyckas använda sig av sin data och de insikter som den genererar kommer att stå som vinnare i att erbjuda nya effektiva produkter och upplevelser till sina kunder. Så pass övertygade att årets HPE Discover går under temat “The Future is Edge to cloud”. Vi träffar Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba an HPE Company för att ge sin syn på det parallellt med sina bästa Discover tips.

Hej Marcus, vi brukar ju säga att det är ute vid kanten (Edge) som allt händer, vad driver detta?

Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba an HPE Company
Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba an HPE Company

– Analytiker förutspår att 55 Miljarder IoT(Internet of Things) enheter kommer vara anslutna till företagsnät under 2022 och att 50% av all företagsdata kommer genereras just i kanten. Samtidigt påvisas en snabbt ökad digital mognad både hos individer och företag under pandemin. Förmågan att nyttja kanten av infrastrukturen blir otroligt viktig och blir mer integrerat i affärsmodeller och konkurrensförmåga. Vi ser även att kraven på tillgänglighet och upplevelser kring tjänsterna kontinuerligt höjs som ett direkt svar på den förflyttning som redan görs.

Definitionen av kanten är därav i ständig förflyttning. Men det som inte förändras är behovet av en infrastruktur som alltid är tillgänglig, har en stark inbyggd säkerhet med hög automationsgrad.

Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba an HPE Company

Vad krävs det för infrastruktur vid företagens Edge och finns det egentligen någon gräns för var den där kanten är? 

– Att alltid kunna vara uppkopplad är idag i Sverige en självklarhet och nästan 100% av Sveriges befolkning mellan 16 och 85 år använder internetbaserade tjänster dagligen. För 14 månader sedan så kopplade många sitt arbete till en plats, idag är synen en annan och många kommer troligtvis fortsättningsvis jobba från distans. Definitionen av kanten är därav i ständig förflyttning. Men det som inte förändras är behovet av en infrastruktur som alltid är tillgänglig, har en stark inbyggd säkerhet med hög automationsgrad. Här har HPE ett väldigt starkt erbjudande inom SASE (Secure Access Service Edge) kombinerat med Edge compute som är unikt.

På HPE Discover 2020 lanserades Edge service Platform som gav kunderna förenklad managering och möjlighet att köpa nätverk som tjänst. Kommer det att komma ännu mer nyheter på årets Discover?

– Självklart, lyssna in för mer information om nyheterna!

Till sist undrar vi om du kan ge oss dina ”Must see” för de som bättre vill förstå möjligheterna och om det finns något specifikt spår som du gärna vill lyfta fram lite extra från Discover agendan kopplat till ditt område?

– Då är mitt tips att logga in på sessionen den 23:e juni mellan 13:15-14:00 . Det är en så kallad On-location Demo där du får insyn i hur Golden State Warriors byggt en helt ny upplevelse för sina arenabesökare med stöd från digital teknik.
Sen tycker jag absolut att du ska ta del av ett spår om hur Arubas arkitektur kan accelerera resan till molnet och verkligen dra nytta av möjligheterna med att hantera data ute i kanten. Den går kl 12:30 till 13:00 den 24:e juni.

Fler frågor & svar inför HPE Discovery 2021


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related