Så möter du bäst framtidens utmaningar – lär av andra på HPE Discover 2021

Möt HPE Reading time: Reading time: Lästid: Lukemisen aika: Læsningstid Leestijd Lesetid 7 minutes minutes minuter minuuttia minutter minuten minutter

Vardagen liksom de stora eventen börjar sakta men säkert att återvända men mycket ser ändå annorlunda ut än vad det gjorde före pandemin. Precis som förra året blir många av de viktigaste konferenserna för dig som it-ansvarig digitala även i år. HPE Discover 2021 sändes virtuellt live mellan 23-25 juni – tre fullspäckade dagar med inspiration och vägledning om hur du bäst kan möta framtidens digitaliseringsutmaningar.

HPE Discover 2021- The Edge to Cloud conference

Pandemin har för överskådlig tid förändrat hur människor och organisationer arbetar och interagerar med varandra. Förändringarna har varit många och stora och inom IT ser vi det tydligt inom områden som till exempel molnet, as-a-service och digitala arbetsplatser. Detta ställer nya krav på it-organisationen att anpassa sin verksamhet till ”det nya normala”. För att lyckas krävs förstås kunskap och inspiration.

Årets HPE Discover 2021 går under namnet The Edge to Cloud Conference och har inspiration och kunskap i fokus. Anna Granö, VD på HPE Sverige menar att konferensens syfte är att visa på alla möjligheter att hantera data från edge till cloud, men även att hjälpa CIO:er och andra it-ansvariga att navigera rätt i den komplexa vardagen.

Idag finns möjlighet att konsumera avancerad teknik som tjänst oavsett var datat finns och endast betala för det som faktiskt nyttjas.

Anna Granö, VD HPE Sverige.

– Idag är alla företag mer eller mindre datadrivna och de som inte redan är det planerar sin transformation inom en snar framtid. Detta har skapat en ny efterfrågan på modern teknik, gärna som tjänst, för att möjliggöra använding av verksamhetens data. Från den yttersta kanten (edge) där den genereras, hela vägen till det hybrida molnet där den bearbetas och analyseras, säger Anna Granö.

Inspirerande keynotes med målet i sikte

Antonio Neri, CEO på HPE
Antonio Neri, CEO på HPE.

Ett virtuellt event med över 100 sessioner, presentationer och hands-on demo ger unika möjligheter att hitta något som rör de flesta verksamhets IT-utmaningar. Och just tjänster går som en röd tråd under evenemanget då as-a-service-trenden, det vill säga möjligheterna med att konsumera IT istället för att äga den, får stor uppmärksamhet. HPEs CEO Antonio Neri klargör i sin keynote i inledningsanförandet av HPE Discover 2021 att de är på god väg att leverera hela HPEs produktportfölj som tjänst som lovat inom 2022.

Dessutom ger Neri publiken en hel del inspiration genom att tala om nästa våg av digital transformation, driven av data ”from edge to cloud”. Tillsammans med andra företagsledare och HPE-inspiratörer presenteras nyheter parallellt med fakta om hur HPE skapar nya möjligheter som kan förbättra hur vi lever och arbetar.

10 höjdpunkter från HPE Discover 2021 – klicka här för att se mer

Nya tjänster lanseras

En stor nyhet från Discover är att HPE utökar sitt hybrid cloud-erbjudande i Greenlake. Nu med ännu fler skalbara och säkra molntjänster som ger större smidighet, enkelhet och produktivitet till lägre kostnad för att möta kundernas behov av on-prem, off-prem, men även on edge. Här är tre saker som enligt Anna Granö kommer att göra stor skillnad för kunderna framöver:

  1. Compute Cloud Console: Med över 1200 kunder, en siffra som ständigt ökar i antal, fortsätter HPE att växa våra as-a-service-erbjudanden i plattformen Greenlake. Nyligen lanserade vi möjligheterna till att managera lagring som tjänst och nu byggs portalen ut för att även erbjuda server manageringen som tjänst. Compute Cloud Console gör det möjligt att hantera ännu mer av din infrastruktur enklare mer automatiserat och flexiblare än någonsin tidigare.
  2. HPE GreenLake Lighthouse: En annan spännande Greenlake-annonsering från Discover är Lighthouse. Det är en säker, molnbaserad och mjukvarudefinierad infrastrukturtjänst som förenklar beställningsprocessen men framför allt eliminerar väntetiden vid en ny konfiguration. Det här innebär att våra kunder kan lägga till nya molntjänster och funktioner med bara några klick i HPE GreenLake Central och samtidigt köra igång dem på bara några minuter.
  3. Zero Trust med Project Aurora: Att säkra data från edge till cloud är viktigare än någonsin. Samtidigt är säkerheten alltmer komplext för företag att hantera i en värld där data växer lavinartat och hoten blir fler och svårare att motverka. Även det här ser vi till att våra kunder kan hantera i Greenlake i och med lanseringen av Project Aurora – för att automatiskt och kontinuerligt verifiera all slags data, ta det säkra före det osäkra och aldrig utesluta hot.

Tre dagars inspiration och vägledning – HPE Discover är tillgängligt on demand när det passar dig

AI ger stöd åt flertalet branscher

AI är ett återkommande tema under Discover. I en regionsanpassad session medverkar Anna Granö för att representera Sveriges AI-framgångar. Detta i en inspelning från ett besök på AI Sweden och det Edgelab som möjliggör utveckling av AI för företag i Sverige.

– Det var extra kul att vi från Sverige fick frågan att visa det innovationscenter som vi hjälpt till att bygga upp tillsammans med AI Sweden. Ett riktigt spännande samarbete där företag inom olika branscher bjuds in för att experimentera och testa sina AI-projekt, bland annat med stödet av teknologi, mjukvara och tjänster från HPE.

Anna Granö, VD HPE Sverige
Anna Granö, VD HPE Sverige.

Jag är övertygad om att fler företag i Sverige genom nyttjande av AI skulle kunna öka sin konkurrenskraft. Och med det, bidra till att förbättra hur vi lever och arbetar

Anna Granö, VD på HPE Sverige.

– Att stötta accelerationen av AI i Sverige är viktigt för oss på HPE. Dels för att AI är ett område som jag personligen brinner extra för, men också för att jag är övertygad om att fler företag i Sverige genom nyttjande av AI skulle kunna öka sin konkurrenskraft. Och med det, bidra till att förbättra hur vi lever och arbetar.

Bevis på ett annat lyckat AI-samarbete dyker upp i en demo inifrån Mercedes Formel 1-fabrik där det visas hur teamet använder HPE:s plattformar för AI och databearbetning för att ständigt kunna förbättra, effektivisera och behålla sin position i toppen. Vi möter den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton som berättar om hur Mercedes-stallet arbetar tillsammans med HPE för att nyttja kraften från AI-tekniken.

Ytterligare en höjdpunkt från eventet är HPE:s egna inspirationstalare Dr Eng Lim Goh, SVP & CTO inom HPC & AI, som tillsammans med en branschpanel inspirerar och diskuterar hur företagsledare kan sätta fart på innovation för att fullt ut kunna nyttja värdet av data – en nyckel till att lyckas med en digital transformation. Dr Goh samtalar med flertalet kunder inom olika datadrivna branscher om hur, vad och varför nyttjandet av data är så viktig för dem och deras verksamhet. Vi möter representanter från Healthcare-sektorn, banksektorn och filmindustrin såsom Disney Studios och får ta del av deras råd att sätta upp rätt strategi och plattform för att lyckas urvinna värdet från data.

Inspiration och vägledning om hur ni bäst möter framtidens digitaliseringsutmaning – läs mer här

En alltmer komplex förändringsresa

Pandemin har medfört att många av verksamheternas förändringar kommit samtidigt. Istället för att organisationer kunnat beta av dem en efter en har många tvingats till snabb förändring för att kunna överleva. Det är något som leder till en ökad komplexitet vilket kan vara svårt att hantera på egen hand.

– Med HPE Discover hoppas vi kunna inspirera och ge företag och organisationer ett forum där de kan få information om vilka möjligheter som finns att tillgå tack vare innovativ teknik. Vi vill också förmedla kunskap om att det idag finns möjlighet att konsumera avancerad teknik som tjänst oavsett var datat finns och endast betala för det som faktiskt nyttjas. Detta ger våra kunder valmöjligheter i en allt mer datadriven värld, säger Anna Granö.

– HPE Discover är ett viktigt event som riktar sig till alla företagsledare och it-ansvariga världen över med förändring i sikte. Här finns något för alla oavsett bransch och verksamhetens storlek, avslutar Anna.

Fler frågor & svar inför HPE Discovery 2021


Relatert Lue seuraavaksi Relaterat Relateret Gerelateerd Related